Maslové halušky

emko ~ 30. január 2024 - 2:35

Maslové halušky sú skvelá príloha ku klasickým jedlám, ako je napríklad kura na paprike. Ale dajú sa podávať aj ako samotné jedlo. S vajíčkami, alebo slaninou a tvarohom...
Vďaka maslu sú halušky ešte jemnejšie a slávnostnejšie. A hlavne sú hotové raz dva :)

Suroviny
2
ks
1
KL
3
PL
300
ml

Do misky dáme múku, osolíme ju, pridáme vajcia, rozpustené maslo a prilievame postupne studenú vodu. Miešame a prilievame, dokiaľ nám nevznikne redšie haluškové cesto. Nesmie byť príliš husté, aby halušky neboli tvrdé.

Halušky hádžeme cez dierované haluškové sito do vriacej vody. Ak vyplávajú na povrch, ešte ich chvíľku povaríme. Potom ich scedíme, prepláchneme a málinko pomastíme, aby sa nezlepili.

Halušky sú hotové, dobrú chuť :)

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj