Hrnčekový syr

emko ~ 11. apríl 2017 - 11:38

Veľmi chutná, jednoduchá a zdravšia alternatíva vysmážaného syra. Môžete ho urobiť aj v zmenšenej verzii, keď použijete muffinkovú formu. Stačí len skrátiť dobu pečenia.

V tomto recepte je rozpis na dve hlavné porcie. 1 hrnček s priemerom 9 cm, vysoký asi 6 cm na jednu osobu. Podávame so zemiakmi a tatárskou omáčkou, alebo kyslou uhorkou :)

Suroviny
160
g
80
g
3
ks
 
 
 
 
Sezóna

Hrnčeky, alebo zapekacie misky najprv vymažeme maslom a vysypeme strúhankou.

Syr nastrúhame, šunku nakrájame na kúsky a vajíčka rozšľaháme. Začneme vrstviť. Najprv na spodok hrnčeka vložíme polovicu syra.

Pridáme šunku.

Zalejeme rozšľahaným vajíčkom.

Dokončíme zbytkom syra a jemne všetko pritlačením spojíme.

Vložíme na pekáč a do tretiny až polovice hrnčekov zalejeme teplou vodou.

Vložíme do vyhriatej rúry piecť na 220 stupňov asi 30 minút, kým je syr na povrchu pekne zlatavý.

Komentáre

kimlo ~ 12. apríl 2017 - 8:42

Nikdy neuverím že toto nahradí poriadny smažák...

0

emko ~ 12. apríl 2017 - 11:14

In reply to by kimlo

Náhodou je to výborné. Nemá to takú chrumkavú, strúhankovú kôrku, ale za to je to celé extra šťavnaté. Som použila pol na pol čedar a goudu a paráda. Nebolo to ako žuvačková guma v "prézlach", ktorú často dostať v reštikách a hospodách..

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj